Besøg vores nye VVS- og el-showroom, og kom helt tæt på lige den detalje, der kan forvandle din indretning

Besøg vores nye VVS- og el-showroom, og kom helt tæt på lige den detalje, der kan forvandle din indretning

Lysstofrør

Lysstofrøret er den næst billigste lyskilde i dag. Samtidig holder det moderne lysstofrør i længere tid, og blinker ikke på samme måde som de gamle typer. Derfor er det stadig en af de mest almindelige lyskilder til orienteringsbelysningen i badeværelser, gangarealer og køkkener. Samt i fabrikshaller og andre erhvervslokaler. Se det store udvalg her på siden, og bestil i dag med direkte levering fra BilligVVS.dk.

Vælg filtre
Dine valg
    Pris
    kr
    kr
    Sokkel/fatning
    91
    + Se flere
    Produkttype
    91
    Form
    91
    Farve
    91
    Dæmpbar
    91
    Virker med
    91
    Kelvin justerbar (K)
    91
    Tilsvarende effekt (W)
    W
    W
    Lumen (lm)
    lm
    lm
    Spredningsvinkel (°)
    °
    °
    Producent
    91
      Viser48af75produkter
      Viser 48 ud af 75 produkter
      Vis flere produkter

      Ofte stillede spørgsmål om lysstofrør

      • 1

        Hvordan skifter du et lysstofrør?

        Først slukkes strømmen til armaturet. Derefter fjerner du dækglasset fra armaturet, og tager lysstofrøret ud af soklerne ved at dreje det, til der høres et klik. Træk nu lysstofrøret forsigtigt nedad, så det slipper soklerne i hver ende. Tag i hver ende, så du ikke ender med at knække røret på midten. Klik derefter det nye lysstofrør op, til du hører et klik, og drej det, til du hører endnu et klik. Så kan du tænde for lysstofrøret igen.

      • 2

        Hvordan virker et lysstofrør?

        Et lysstofrør virker ved, at der tilføres elektriske udladninger til en gas af kviksølvdampe og ædelgasser. Derved udsender gassen en ultraviolet stråling, der absorberes af et fluorescerende stof på indersiden af lysstofrøret. Det får stoffet til at lyse op i den synlige del af spektret, så røret udsender lys. Det er det fluorescerende ”lysstof” på indersiden af røret, der har givet lyskilden sit navn.

      • 3

        Hvor meget strøm bruger et lysstofrør?

        Lysstofrørets energiforbrug afhænger af længden på røret. Jo længere lysstofrøret er, jo mere energi kræver det. Du kan dog typisk få lysstofrør i mere eller mindre energivenlige versioner, alt efter hvilken teknologi der er anvendt i lysstofrøret. Energiforbruget afhænger også at tykkelsen på røret.

      • 4

        Hvorfor blinker lysstofrøret?

        I gamle dage var blinken og en smule flimren i lyset helt almindelige i lysstofrør. Det er det ikke længere, fordi moderne lysstofrør arbejder med højfrekvensteknologi i forhold til de gamle, lavfrekvente rør. Derfor er det eneste tidspunkt, du oplever, at lysstofrøret blinker på, når det er tjenligt til udskiftning. Eller hvis glimtænderen er gået i stykker. Blinker røret rødligt, er det selve lysstofrøret. Men blinker røret hvidt, er det glimtænderen, det er galt med.