Skarpe priser på el-gulvvarme fra Nobø - perfekt til renovering pga lav byggehøjde - slå til nu

Skarpe priser på el-gulvvarme fra Nobø - perfekt til renovering pga lav byggehøjde - slå til nu

Kobberrør og fittings

Kobberrør ruster og kalker ikke til, er nemme at tilpasse, samle og sætte op, og flotte at se på. Det gør kobberrør til den ideelle løsning, hvis du har synlige vand- eller varmerør, og har har brug for en mere fleksibel rørføring end du får med metalrør, eller et mere stift rør end pex-rør. Se det store udvalg af kobberrør, fittings og specialværktøj her på siden, og bestil i dag med direkte levering fra BilligVVS.dk.

Vælg filtre
Dine valg
    Pris
    kr
    kr
    Diameter (mm)
    91
    + Se flere
    Dimension (")
    91
    Materiale
    91
    Samling
    91
    Type
    91
    + Se flere
    Godstykkelse (mm)
    mm
    mm
    Grad (°)
    °
    °
    Længde (m)
    m
    m
    Producent
    91
    + Se flere
      Viser48af190produkter
      Viser 48 ud af 190 produkter
      Vis flere produkter

      Ofte stillede spørgsmål om kobberrør og fittings

      • 1

        Hvordan bøjer du kobberrør?

        Skal du bøje kobberrøret, skal du bruge et særligt bukkeapparat, som du kan købe her på siden. Er der kun tale om en mindre bøjning, eller skal du bøje et blødt kobberrør, kan du ofte gøre det i hånden, hvis du er meget forsigtig, når du bøjer røret. Skal du bruge en 90 graders bøjning, bør du skære røret over og samle rørenderne med en 90 graders rørfitting.

      • 2

        Hvordan skærer du kobberrør?

        Du kan skære et kobberrør over med en særlig rørskærer, som du også kan købe her på siden. Efter skæringen vil der sidde nogle små urenheder – grater – på indersiden af røret. De fjernes med en særlig afgrater, som nogle gange er indbygget i rørskæreren. Ved skæringen bliver kobberrøret lidt fladtrykt. Derfor skal det gøres helt rundt igen med et lille kaliberingsværktøj. Det slås ned over rørenden, så røret bliver helt rundt igen.

      • 3

        Hvordan samler du kobberrør?

        Du kan enten samle kobberrør ved hjælp af fittings med lodning, eller samle dem ved at montere først en støttebøsning inde i røret, og derefter en omløber og så en lille messingring udenpå røret. Derefter sættes kobberrøret ind i en fitting med gevind, som passer til omløberen. Når du skruer omløberen på fittingen, søger messingringen for, at samlingen bliver tæt.

      • 4

        Hvordan lodder du kobberrør sammen?

        Du lodder et kobberrør fast til en fitting ved først at rense kobberrøret med ståluld på endestykket. Påfør loddefedt. Det renser kobberrørets overflade, og sørger for at tinnet flyder bedre rundt i samlingen. Derefter opvarmes kobberrøret på den modsatte side af, hvor du sætter loddetinnet på røret. Røret er varmt nok til at smelte tinnet, når du ser en lille, lys røgsøjle stige op fra røret. Sæt nu loddetinnet på røret og smelt 1-2 cm.