899,-

Gælder t.o.m. fre. 6/3

 
Forside Kontakt os Om os FAQ Video Job Erhvervslogin
Fragt Betaling Status på ordre
LIGE NU: Fragtfrit over 899 kr.
Ingen online i øjeblikket
Klik for at sende en mail
Se åbningstider

Gulvvarme - hvad skal jeg bruge og hvad er muligt?

Gulvvarme giver en jævnere og mere behagelig varmefordeling end radiatoropvarmning, og du kan selv installere en stor del af det. Der kræves ikke nogen autorisation for at lægge gulvvarme, så længe du arbejder i det lukkede system, men tilkobling til det eksisterende varmesystem bør udføres af en fagmand, og al elektrisk installation - som tilkobling af cirkulationspumpe - skal udføres af en autoriseret elinstallatør. Gulvvarme kan installeres under alle typer gulve.

Der er mange fordele ved at opvarme sin bolig med gulvvarme i stedet for med radiatorer. For det første giver det en mere jævn fordeling af varmen, fordi varmekilden er jævnt fordelt i rummet, i stedet for at sidde nogle enkelte steder. Gulvvarme giver desuden mindre cirkulation af luften i rummet. Det betyder, at støv hvirvler mindre rundt, og det er en stor fordel for allergikere. Rent praktisk slipper du også for de møbleringsudfordringer, en radiator kan give, fordi den enten sidder i vejen eller blokerer for, at varmen fordeles ud i rummet. Man slipper også for rør langs væggene.

Gulvvarme baseret på el eller vand

Der er groft sagt tre forskellige måder at etablere gulvvarme på. Du kan bruge elvarmekabler, som holder gulvet varmt og behageligt hele året. Imod denne løsning taler kun høje priser på el.

Eller du kan koble centralvarme-forsyningen til gulvet. Det betyder, at du har dejlig gulvvarme - men kun så længe du fyrer. Endelig kan du lægge begge dele, så du i fyringssæsonen bruger centralvarme og i sommerhalvåret benytter el-varmen.

Elgulvvarme kan installeres direkte under et trægulv, og systemet kan også installeres på betongulve, hvor man slipper for at støbe rør ned. Læs mere om dette hos Devi. Et elgulvvarmesystem kan installeres under alle typer gulve, også mellem strøerne i et klassisk plankegulv. Det kan også nedstøbes i et nyt betongulv.

Spar energi med gulvvarme

Den jævne opvarmning gør, at du kan sænke temperaturen med et par grader, uden det føles koldere. Med termostat sparer du energi, når du tænder op i pejsen eller når solen varmer et rum op, for termostaten sørger for, at temperaturen holdes konstant, og varmen slår fra, hvis rummet varmes op på anden vis. Gulvvarme fordeler sig bedre end radiatorvarme. Når man opvarmer med gulvvarme, er der varmest ved gulvet, mens en stor del af varmen fra en radiator stiger til vejrs, så man først mærker den, når den vender tilbage til gulvet som kølig træk. På billedet her kan du se, hvordan varmen fordeler sig ved henholdsvis gulvvarme og radiatorvarme.

Gulvvarme kombineret med radiator

Man kan godt installere gulvvarme i enkelte rum, samtidig med at man har radiator i de andre rum. Det kræver blot, at man installerer en shunt, som sørger for, at temperaturen på det vand, der løber ud i rørene i gulvet er mindre varmt end det, der løber ud i radiatorerne – se også afsnittet om shunt.

Temperaturregulering i systemet med en shunt

Hvis du både opvarmer dit hus med radiatorer og gulvvarme, skal du bruge en shunt til at regulere vandets temperatur. Gulvvarme er et lavtemperaturstystem, hvor temperaturen på det vand, der løber ud i systemet – fremløbsvandet – som regel er 15 grader lavere end fremløbsvandet i et radiatorsystem. En shunt blander det varme vand med det afkølede returvand fra gulvvarmeslangerne, inden det sendes ud i gulvvarmestystemets rør.

Varmekredsfordeler

Varmekredsfordeleren er hjertet i dit gulvvarmesystem. Det placeres centralt i det område, hvor varmerørene skal lægges. Varmekredsfordelere findes i forskellige størrelser, fra to til 12 gulvvarmekredse. Fra varmekilden trækkes ledninger til fordeleren, som fordeler varmen til hver gulvvarmeslange. På den måde kan man regulere, hvor varmt der skal være i hvert enkelt rum. I hvert rum installerer man en termostat, som kommunikerer med varmekredsfordelerens motorventiler. Ventilen regulerer så flowet til gulvvarmeslangerne, der er lagt i rummet.

Gulvvarme og trægulv

Der er nogle ting, man skal være opmærksom på, når man installerer gulvvarme under et trægulv. Gulvet må ikke være for tykt, så man skal søge råd, hvis det er tykkere end 25 millimeter. Fordi træ isolerer relativt godt, kræver et tykt trægulv en højere fremløbstemperatur end et tyndere gulv. Du kan læse mere om gulvvarme i trægulve i folder, der ligger her.

Gulvvarme i vådrum

Når du installerer gulvvarme i badeværelset eller et andet vådrum, skal du lægge en membran mellem rørsystemet og gulvet.

Trådløs gulvvarme

Hvis du vælger at installere trådløs gulvvarme, slipper du for at fræse ledninger ind og trække ledninger til hvert rum. Trådløs gulvvarme giver en række faciliteter og en god sikkerhed. Det kan styres via en computer og SMS.

Køb Gulvvarme på BilligVVS.dk

Her på BilligVVS.dk forhandler vi alle de mest gængse produkter indenfor gulvvarme. Nedenfor kan du se en komplet liste over producenter vi forhandler. Hvis du har fundet en vare fra en af disse, som ikke indgår i vores sortiment, kan du udfylde en prisforespørgsel, så finder vi prisen!

Du finder vores udvalg af gulvvarme producenter via nedenstående links:

» Danfoss
» Wavin
» Megatherm-Magneta
» Roth
» Wirsbo
» NeoTherm
» Altech
» Devi El Gulvvarme

Facebook E-mærket Trustpilot Google Plus Twitter Youtube
Varen er nu lagt i kurven

Vælg om du vil handle videre eller gå til kurvenDenne besked lukker automatisk om 5 sekunder.
Eksisterende kunder
E-mail:
Password:
 
Glemt adgangskode?
Nye kunder

Med et erhvervslogin kan du som erhvervsdrivende med et CVR-nummer handle på faktura.

Hvis du ønsker et erhvervslogin, kan du anmode om et her.